Det er ikke et must men, forkogt kylling er noget som man kan lave i forvejen og tilsætte til retten 5 minutter før den serveres. Kødet bliver mørt og du får en fond, som er rigtig god til at give de forskellige retter ekstra smag.
Forkogt Kylling
Equipment
- en stor gryde
Ingredients
- 500 g Kylling
- 150 ml Base sauce
- 2 Spsk. Hvidløg/ingefær pasta
- 1 Spsk . krydderiblanding
- 1 Spsk. Garam masala
- 1 stk. Kanel hele
- 1 tsk. salt
- 10 stks. peber hele
- 1 tsk. spidskommen frø
- 5-6 stks. kardemomme kapsler
- 400 g hakkede tomater
Instructions
- Hak løg relativt fint
- Find og mål alle krydderier
- lav hvidløg/ingefær pasta
- skyld kylling for salt vand
- Opvarme ghee/olie i en gryde og svits løg samt hvidløg/ingefær pasta i et par minutter. Herefter tilsæt krydderier og rør rundt et par minutter. Sørg for det ikke brænder på, tilsæt evt. lidt vand.
- Tilsæt kyllingestykker, hakkede tomater og Base sauce. Rør lidt rundt og sørg for at alle kyllingestykker er dækket af saucen og læg låg på gryden.
- Lad det simre i cirka 15 mintutter og se efter om kyllingestykkerne er gennemkogte.
- Fisk kyllingestykkerne op af gryden og køl af på en tallerken
- Skrue op for varmen og lad fonden som er tilbage i gryden koge i 5 minutter. (det blive til spice fond).