Før du starter, er der nogle basale ting de skal vide.
Du skal lige have nogle forskellige Basis opskrifter/ingredienser på plads, inden man kan slippes løs i køkkenet. Men den gode nyhed er at, når du har styr på det, kan du lave rigtig mange forskellige retter.
Her er en liste over ingredienser, som du skal have i skabet derhjemme.
- Krydderiblanding (mixed powder)
- Garam masala.
- Tørret bukkehornkløver blade (Fenugreek).
- Hvidløg/ingefær pasta
- Chilipulver
- Koriander pulver
- Spidskommen pulver
- Gurkemeje pulver
- Karry pulver (mild)
- Tandoori masala
- Mandelmel
- Kokosmel (så fint som muligt, blendes).
- Sukker
- Salt
- Peber
- Kikærter mel
De fleste af disse ingredienser findes i Flying tiger eller dagligvare butikkerne.
Garam masala, Tandoori masala, kikærter mel findes i Mellemøsten butikker (Grønthandler). Jeg ender altid med at, finde et par ekstra spændende vare i min lokale butik her i Næstved og deres medarbejder er superflinke til at hjælpe, så spørge bare hvis du ikke kan finde det du leder efter.
Alternativt kan du lave krydderierne selv, til det skal du brug en blender, som er i stand til at kværne krydderier til et fint pulver. Vi har en Russel Hobbs Nutri Boost blender, som kan bruges til mange ting så den kan jeg varmt anbefale.
Der er en klar forskel i at bruge frisk råvare, kontra gamle krydderier som har været i skabet i flere år.
Her finder du min krydderiblandings opskrift: Krydderiblanding (mixed powder)
Inden du gå i gang med en opskrift tjek lige hvilke andre vare der skal indkøbes. Det er som regel de følgende vare:
- Frisk chili
- Fløde
- Tomater
- Frisk koriander (kan fryse)
- Cashewnødder
- Kød (Jeg laver rigtig mange retter med kylling, for det er nemt at forberede men der er ingen regler for hvad der kan bruges, hvis du kan bedre lide lam eller oksekød Go for it!