Vindaloo er min egen personlige grænse for hvor stærkt jeg selv vil spise indisk.Som altid er kylling godt til den karry. Ellers tilsæt kogte kartofler eller fisk/rejer til saucen. Velbekomme!
Vindaloo sauce
En ret med masser af chili og ikke for sarte sjæle. Vindaloo få sit navn fra vinegar (eddike) og aloo (kartofler)
Equipment
- stegpande
Ingredients
- 2 Spsk Ghee eller solsikkeolie
- 1 tsk Spidskommen pulver
- 1 tsk gurkemeje pulver
- 1 stks stærneanis
- 1 Spsk krydderiblanding (mixed power)
- 2 tsk god chilipulver reducere hvis du ikke kan lide det for stærkt.
- 4-5 sks frisk hakket chili fri vælg
- 1 Spsk frisk hakket korriander stilk. husk lidt korriander til pynt.
- 1-2 Spsk sukker
- 2 Spsk eddike
- 100 ml tomatpuréblanding
- 200 ml base sauce
- 1 Spske hvidløg/ingefær pasta
Instructions
- Forberede ingredienserne
- Opvarm olien i en stegepan
- Tilsæt hvidløg/ingefær paste. Rør i 30 sekunder.
- Tilsæt lidt base sauce, så krydderierne ikke brænder på og rør sammen i 1-2 minutter.
- Tilsæt tomatpuréblanding og korriander stilke. lad det simre i 1-2 minutter.
- Tilsæt lidt base sauce (cirka. 1 suppeske ad gang) og lad det simre på højt varme i cirka 5 minutter, rør kun panden, hvis krydderierne klistrer til bunden.
- Tilsæt sukker og lidt mere base sauce og gentag forrige trin.
- Til sidst tilsæt eddike og lidt frisk koriander og rør det sammen en sidste gang. Lad det simre i 2 minutter.
- Vindaloo sauce done!