Vindaloo

1.6K
We all love Vindaloo!

Moderat stærk ret med en god blanding af stærk,sød og sur ingredieneser.

Nu er det tid til en ret med bid i! Vindaloo få sit navn fra Vinegar (eddike) Aloo (kartofler). En er en vaskeægte klassiker. En stærk karry, med en god portion frisk chili og chilipulver. Det er vigtigt at man giver de tør krydderier tid til at stege på stegepandenblot tilsæt lidt base sauce så de ikke brænder på. På denne måde bliver det ikke en ubehagelig smag af chili men en god blanding af stærk (chili), sød (sukker) og sur (eddike). Hvis man gerne ville være lidt forsigtig undlad frisk chilier.
Vindaloo er min egen personlige grænse for hvor stærkt jeg selv vil spise indisk.  
Som altid er kylling godt til den karry. Ellers tilsæt kogte kartofler eller fisk/rejer til saucen. Velbekomme!

Vindaloo sauce

En ret med masser af chili og ikke for sarte sjæle. Vindaloo få sit navn fra vinegar (eddike) og aloo (kartofler)
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes

Equipment

  • stegpande

Ingredients

  • 2 Spsk Ghee eller solsikkeolie
  • 1 tsk Spidskommen pulver
  • 1 tsk gurkemeje pulver
  • 1 stks stærneanis
  • 1 Spsk krydderiblanding (mixed power)
  • 2 tsk god chilipulver reducere hvis du ikke kan lide det for stærkt.
  • 4-5 sks frisk hakket chili fri vælg
  • 1 Spsk frisk hakket korriander stilk. husk lidt korriander til pynt.
  • 1-2 Spsk sukker
  • 2 Spsk eddike
  • 100 ml tomatpuréblanding
  • 200 ml base sauce
  • 1 Spske hvidløg/ingefær pasta

Instructions

  • Forberede ingredienserne
  • Opvarm olien i en stegepan
  • Tilsæt hvidløg/ingefær paste. Rør i 30 sekunder.
  • Tilsæt lidt base sauce, så krydderierne ikke brænder på og rør sammen i 1-2 minutter.
  • Tilsæt tomatpuréblanding og korriander stilke. lad det simre i 1-2 minutter.
  • Tilsæt lidt base sauce (cirka. 1 suppeske ad gang) og lad det simre på højt varme i cirka 5 minutter, rør kun panden, hvis krydderierne klistrer til bunden.
  • Tilsæt sukker og lidt mere base sauce og gentag forrige trin.
  • Til sidst tilsæt eddike og lidt frisk koriander og rør det sammen en sidste gang. Lad det simre i 2 minutter.
  • Vindaloo sauce done!
Course: hovedret
Cuisine: indisk
Keyword: hovedret, kartofler, Sauce, vindaloo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close