Channa Dahl

1.3K
Channa Dahl

Alternativ til kød og ris. Dahl smager godt og er dejligt nemt at lave med det man har i køleskabet!

Jeg er en stor fan af Dahl retter, de kan laves med alle typer linser (Dahl). Jeg kan rigtig godt lide channa dahl, de er meget større end rødlinser og giver retten en bedre konsistens.

De kan findes i de fleste grønthandler. Det god ved dhal er at det mætter godt og giver indiskmad et alternativ til ris. Man kan lave retten med de grønsager man nu har til rådighed. Det kan være kartofler, squash, tomater, løg, hvidløg osv.

Det er også en billig ret som er hurtig at lave.

Channa Dahl

Her finder du min opskift på Dahl og kartofler.

Channa dahl m. kartofler

Nemt og lækket vegetar ret
Servings 4 personer
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
kogtid 40 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes

Ingredients

  • 3 Spsk. Ghee eller olie
  • 300 g channa dhal blød op i vand ca. 30 min.
  • 200 g skåret kogt kartofler
  • 1 stk. fint hakkede løg
  • 2 stiks. fint skåret Hvidløg
  • 3 stks. hakket blomme tomater hakket tomat i dåse kan også bruges.
  • 1 stks. hakket frisk chili
  • 1 kop tomatpuréblanding
  • 2 Spsk. Hvidløg/ingefær pasta
  • ½ tsk. brun sennepsfrø
  • 1 tsk. hele spidskommen
  • 1 spsk. Koriander pulver
  • ½ tsk garam masala
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. gurkemeje pulver
  • 1 tsk spidskommen pulver
  • 2 Spsk yogurt kan undlades!

Instructions

  • Blød dahl op i vand i 30 minutter mens man snitter allegrøntsager. Hvis man bruger andre typer linser følger brugsanvisning påemballage.
  • Skyld dahl under koldt rent vand, kom det i en gryde og tilsæt 3 kopper vand. Når vandet koger reducere varme og lad det simre i 40minutter. Man kan med fordel tilsæt lidt olie så det ikke skummer.
  • Skrælle kartoflerne skære i stykker og koge i 20 minutterindtil de er blød men ikke slatten.
  • Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg og hele spidskommen, bruntsennepsfrø og svits det i 2 minutter, tilsæt derefter fint skåret hvidløg ogchili, rør rundt i 30 sekunder.
  • Tilsæt hvidløg/ingefær pasta rør rundt i 30 sekunder.
  • Tilsæt tomater og lad det simre i 2 minutter.
  • Tilsæt alle tøre krydderier under konstant omrøring i 2 minutter.Tilsæt tomatpuréblanding lidt af gangen.
  • Tilsæt kartoflerne og Dahl (plus resten af vandet) og laddet hele simre i 15 minutter.
  • Tilsæt yoghurt og rør rundt en sidste gang før servering.  
Author: Phil
Course: hovedret
Cuisine: indisk
Keyword: dahl, kartofler, vegetar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close