Jeg er en stor fan af Dahl retter, de kan laves med alle typer linser (Dahl). Jeg kan rigtig godt lide channa dahl, de er meget større end rødlinser og giver retten en bedre konsistens.
De kan findes i de fleste grønthandler. Det god ved dhal er at det mætter godt og giver indiskmad et alternativ til ris. Man kan lave retten med de grønsager man nu har til rådighed. Det kan være kartofler, squash, tomater, løg, hvidløg osv.
Det er også en billig ret som er hurtig at lave.
Her finder du min opskift på Dahl og kartofler.
Channa dahl m. kartofler
Nemt og lækket vegetar ret
Ingredients
- 3 Spsk. Ghee eller olie
- 300 g channa dhal blød op i vand ca. 30 min.
- 200 g skåret kogt kartofler
- 1 stk. fint hakkede løg
- 2 stiks. fint skåret Hvidløg
- 3 stks. hakket blomme tomater hakket tomat i dåse kan også bruges.
- 1 stks. hakket frisk chili
- 1 kop tomatpuréblanding
- 2 Spsk. Hvidløg/ingefær pasta
- ½ tsk. brun sennepsfrø
- 1 tsk. hele spidskommen
- 1 spsk. Koriander pulver
- ½ tsk garam masala
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. gurkemeje pulver
- 1 tsk spidskommen pulver
- 2 Spsk yogurt kan undlades!
Instructions
- Blød dahl op i vand i 30 minutter mens man snitter allegrøntsager. Hvis man bruger andre typer linser følger brugsanvisning påemballage.
- Skyld dahl under koldt rent vand, kom det i en gryde og tilsæt 3 kopper vand. Når vandet koger reducere varme og lad det simre i 40minutter. Man kan med fordel tilsæt lidt olie så det ikke skummer.
- Skrælle kartoflerne skære i stykker og koge i 20 minutterindtil de er blød men ikke slatten.
- Opvarm olien i en gryde og tilsæt løg og hele spidskommen, bruntsennepsfrø og svits det i 2 minutter, tilsæt derefter fint skåret hvidløg ogchili, rør rundt i 30 sekunder.
- Tilsæt hvidløg/ingefær pasta rør rundt i 30 sekunder.
- Tilsæt tomater og lad det simre i 2 minutter.
- Tilsæt alle tøre krydderier under konstant omrøring i 2 minutter.Tilsæt tomatpuréblanding lidt af gangen.
- Tilsæt kartoflerne og Dahl (plus resten af vandet) og laddet hele simre i 15 minutter.
- Tilsæt yoghurt og rør rundt en sidste gang før servering.