Jalfrezi en en klassisk indisk ret lavet fra god råvare, hvor man steger peberfrugt og løg på en meget varme stegpande (stir-fry) inden man tilsætter krydderier og tomat og de øvrige ingredienser.
Det er typisk en tør karry. Ønsker man mere sauce, tilsæt blot mere base sauce.
Den er også til den stærk side, men det kan i selvfølgelig også selv styre.
Jalfrezi
En klassisk fra det indisk køkken
Ingredients
- 4 Spsk. olie
- 1 stk. løg
- 1 stk. chili
- 1 stk. peberfrugt
- 1 Spsk. hvidløg/ingefær pasta
- ½ dåse Hakket tomat
- 2 Stks. frisk tomater
- 2 Spsk frisk korriander
- 1 tsk. chilipulver
- 1 tsk. Spidskommen hele
- 2 spsk. krydderiblanding (mixed power)
- 2 Spsk tandoori masala marinade
- 200 ml base sauce
- 1 tsk. tørret bukkehornkløver blade (fenugreek)
- 300 g tandoori kylling
Instructions
- Forberede ingredienserne
- Opvarm olien i en wok/gryde og tilsæt fint hakkede løg, lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt det frisk chili og peberfrugt og hvidløg/ingefær pasta og simre et minutes tid.
- Tilsæt hakket tomat til stegepanden og simre i 2 minutter.
- Tilsæt krydderier og rør i stegpanden og simre et par minutter .
- Tilsæt en suppeske base sauce og lad det simre uden omrøring i 2-3 minutter.
- Tilsæt tandoori masala marinade
- Tilsæt frisk tomater
- Tilsæt korriander og tørret bukkehornkløver blade (fenugreek)
- Tilsæt lidt base, hvis det ser for tørt ud og simre til enkonsistens man er tilfreds med.
- Tilsæt tandoori kylling stykkerne.
- Jalfrezi done!