Butter Chicken

2.5K
Murgh makhani

Cremet og mild butter chicken

Butter chicken eller Murgh makhani er en moderne indisk karry ret. Det er en mild krydderiet tomatbaseret ret. Som med så mange traditionelt indiske retter tager butter chicken langtid at forberede, men her viser jeg jer hvordan man laver det ”British Indian style”.

Vi havde meget til overs, da børnene fik korma og som det plejer at være med indiske retter smagte det endnu bedre dagen efter! Velbekomme

Tilsæt lidt chili pulver efter egen smag.

Butter Chicken

En dejlig tomat baseret indiske ret.
Servings 4 personer
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes

Ingredients

  • 3 tbsp Smør
  • 1 Spsk. Hvidløg/ingefær pasta
  • 1 stks. Fint hakket løg
  • ½ kop vand
  • 1 stk. Fint revet gulerød
  • 400 g Hakkede tomat i dåse
  • 125 ml Piskefløde
  • 1 Spsk. honning
  • 1 stks. Kanel hele
  • 5-6 stks. Kardemomme kapsler
  • 1 Spsk. Spidskommen pulver
  • 1 Spsk. Paprika
  • 1 Spsk. Koriander pulver
  • 1 tsk. Gurkemeje
  • 1 Spsk. Tøret fenugreek (Kasuri methi)
  • 1 Spsk. Garam masala
  • Smage til med salt og peber

Instructions

  • Forberede ingredienserne
  • Opvarm olien i en wok/gryde og tilsæt Kardemomme kapsler og kanel
  • Tilsæt hvidløg/ingefær pasta og sørg for at det ikke brænder på, rør rundt i det konstant i et par minutter..
  • Tilsæt alle tør krydderier og rør det godt sammen med løgene. Kom lidt vand i hvis det er for tørt.
  • Tilsæt revet gulerødder
  • Tilsæt tomat direkte fra dåsen, hertil tilsæt smøret og lidt vand. Rør det godt sammen igen.
  • Lad det simre i 5-10 minutter.
  • Imens kan man stege kyllingen stykkerne i ghee eller smør.De skal være let stegt, da de ville blive færdig kogt i saucen.
  • Fisk kardemomme kapsler og kanel (stænger) op.
  • Hæld saucen i en blender og blend i 2 minutter til konsistensen er helt ensartet og cremet.
  • Hæld det tilbage i wokken og skrue op for varme.
  • Tilsæt kylling stykkerne
  • Tilsæt fenugreek blade, piskefløde og lidt honning og rør godt rundt i det.
    Det er vigtig at man skrabe kanten af wokken og for alt det som sidder fast med ind i saucen det er her smagen er.
  • Lad det simre i 5-10 minutter eller når du synes at det har den konsistens du kan lide.
  • Smage til med salt og peber
  • Til sidst drysse med garam masala
Course: hovedret
Cuisine: indisk
Keyword: butter, kyllinge, Sauce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close