Det her er min yndlings klassisk ret. Jeg elsker det som limesaften giver til den karry.
Men jeg må indrømme at jeg har ikke altid være vildt med chili i min retter. I mange år ville jeg ikke spise andet end tandoori tikka masala, men nej hvor er jeg gået glip af mange smags oplevelse. Heldigvis er jeg kommet videre 😊
Madras skal ikke være meget stærkt, men man skal kunne smag chili. Sørger for at fjerne alle chili frøer og snitter det meget fint, så kan de fleste være med på den rets mellem stærk smag.
I ville ikke fortryde det!
Madras
Med en god smag af chili uden at være for stærkt madras er en meget populær indisk ret.
Ingredients
- 2 Spsk. ghee eller olie
- 1 stks. fint hakket løg
- 2 Spsk hvidløg/ingefær pasta
- 1 Spsk. madras curry paste Kan også brug madras curry pulver
- 500 g forkogte kyllingfilet
- 300 ml base sauce
- 100 ml tomat pasta (tomat puree + vand)
- 1 Stks. frisk chili
- 1 Stks. Lime
- 2 Spsk. Mango chutney
- 1 Spsk Tøret fenugreek (Kasuri methi)
- 1 Spsk krydderiblanding (mixed power)
- 1 tsk Chilipulver (ikke for stærk)
- 1 Spsk. Koriander pulver
- ½ tsk. Gurkemeje
- 1 tsk. Spidskommen pulver
- 1 Spsk. Tandoori masala
- 5-6 stks. Kardemomme kapsler
- 1 tsk. Salt
Instructions
- Forberede ingredienserne
- Opvarm olien i en wok/gryde og tilsæt fint hakkede løg, frisk skåret chilier og let knust kardamom kapsuler lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt hvidløg/ingefær pasta og sørg for at det ikke brænder på, men at rør konstant rundt i det i 1minute.
- Tilsæt madras paste og rør i 30 sekunder.
- Tilsæt krydderier og tomatpuréblanding, skrue op for varmen og rør konstant i 2 minutter.
- Tilsæt en suppeske base sauce og lad det simre i et par minutter, før du tilføjer mere Base sauce.
- Tilsæt kyllingestykkerne
- Lad det simre til det har en passende konsistens og kun rør kun i det, så det ikke brænder fast i bunden.
- Fjern kardemomme kapsler og tilsæt lime saft og mango chutney.
- Pynt med frisk koriander.