Kartoflerne er hovedingrediensen i denne karryret, som faktisk er en hovedret, den er blandet med forskellige grønsager, som f.eks. blomkål eller spinat.
Jeg bruger tit Aloo, som en sideret (tilbehør) til de forksellige hovedretter, for at få noget andet end ris.
Man kan selvfølgelig justere i mængden af chillier efter smag.
Aloo karry
Det kan spiser som en hovedret eller hvis man er lidt træt af ris, er det en dejlig sidedish/ tilbehør.
Ingredients
- 4 Spsk ghee/olie
- 5-6 hele kardemomme kapsler let knuste
- 1 tsk spidskommen frø
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk chillipulver
- 1 tsk Garam masala
- 1 fint hakket løg
- 2 Spsk ingefær/hvidløg pasta
- 300 g kartofler forkogte
- 2 grøn chilier
- 2 tomater
- 300 ml base sauce
- 2 Spsk fint hakket korriander
Instructions
- Olien varmes i en wok.
- Tilsæt spidskommen og kardamom og rør i olien i 1 minute. Fjern kardamom kapslerne.
- Tilsæt løg, ingefær/hvidløgs pasta og chillier og lad det stege i et par minutter.
- Tilsæt de blandede kryderier, chilipulver, gurkemeje
- Tilsæt en suppeske Base sauce og lad det simre et par minutter.
- Tilsæt de forkogte kartofler og en suppeske Base sauce.
- Lad det simre til den ønskede konsistens.
- Drys med Tørret Bukkehornkløver blade, garam masala og korriander
Notes
Man kan tilføj flere grønsager som blomkål eller spinat.