Base sauce

3.1K
Her starter vi!

Her er den Basis sauce som jeg bruger til de fleste af min retter.
Det er nemt at lave i store portioner og klar til at komme i fryseren.

Det her er den “Holy grail” for at skabe den fantastiske smage alle BIR-cuisine har. Det er vigtigt at denne proces gøres med omhu. Jeg har fejlede mange gang selv med denne opskrift, hvor jeg har ikke givet det tid nok. Det er noget som man skal sætte et par timer af til. Men jeg lover jer så har I nok til at lave det vildeste måltid til hele familien eller gæster.

Denne type Base sauce ville man finde I de fleste Indiske Resturanter og i de store Resturanter i Stor Britannien er det ikke ad typiske at der er en person ansæt til at skrælle løg!

Did you make this recipe?

Lad mig se hvordan det gik tag @indiskmadhemmeligheder on Instagram and hashtag #basesauce.

4 Liter Base sauce

Base sauce er en grundopskrift som giver karryretter sin konsistens og unique smage.
Servings 4 Liter
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour 45 minutes

Equipment

  • en stor gryde
  • skærebræt

Ingredients

  • 1 kg Løg
  • 1 stor Gulerød
  • ½ stk. Rød peberfrugt
  • ½ stk. Grøn peberfrugt
  • 1 bundt Groft hakket frisk korriander
  • 300 ml Solsikkeolie
  • ½ Kop Vand
  • 400 g hakkede tomat i dåse
  • 1 stk. groft hakket chili fjern kerner
  • 2 Spsk. Hvidløg og ingefær pasta
  • 2 Spsk. Karry pulver
  • 1 Spsk. Gurkemeje pulver
  • 1 Spsk. Paprika
  • 1 Spsk. Spidskommen pulver
  • 1 Spsk. Korriander pulver
  • 1 Spsk. Salt
  • 1 tsk. Bukkehornkløver blade pulver kan undlades!

Instructions

  • Skære alle ingredienserne i mellem store stykker/groft, det behøver ikke være så fint.
  • Kom alle ingredienser i en gryde på lav varme og læg låg pågryden. Gryden skal gerne være fyldt godt op og låget skal på for at holde på varmen og mindske væsketab.
  • Indholdet i gryden skal varmes langsomt op for at frigøre karameliserings processen i løgene. Det er en MEGET vigtig faktor i slutresultatet.
  • Efter 45 minutter vil det begynde at simre, rør i gryden ogsæt låg på igen.
  • Nu skal du bruge din lugtesans, det skal gerne dufte lidt eddikeagtigog løgene skal være bløde og falde af en gaffel, når man stikker dem.  
  • Tilsæt alle krydderierne i blandingen og rør det godt sammenog lad det simre med låg på i yderligere 30 minutter.
  • Lad det køle ned og tilføj lige så meget vand som der ergrønsager (50/50). Konsistensen skal svare til en tynd suppe.
  • Blend det med en stavblender. Det skal blendes meget fint,der må ikke være klumper i.
  • Alternativ kan du inden du tilsætter vandet komme grøntsagerne i en foodprocessor og blender dem så godt du kan, derefter hælder du det i gryden igen og tilsætter vandet. (Det er den metode jeg selv bruger).
  • Lad Base saucen simre på lav varme med låg på. DON’T RUSH.
  • Det er færdigt når olien kommer til overfladen og former et lag. Det er ikke færdigt før man kan se det.
  • Vi er næsten færdige, nu skal du tilføje vand til base saucen så den får en konsistens som mælk.
Course: basic opskrifter
Cuisine: indisk
Keyword: basesauce, grøntsager

Join the Conversation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close