Det her er den “Holy grail” for at skabe den fantastiske smage alle BIR-cuisine har. Det er SÅ vigtigt at denne proces gøres med omhu. Jeg har fejlede mange gang selv med denne opskrift, hvor jeg har ikke givet det tid nok. Det er noget som man skal sætte et par timer af til. Men jeg lover jer så har I nok til at lave det vildeste måltid til hele familien eller gæster.
Denne type Base sauce ville man finde I de fleste Indiske Resturanter og i de store Resturanter i Stor Britannien er det ikke ad typiske at der er en person ansæt til at skrælle løg!
Did you make this recipe?
Lad mig se hvordan det gik tag @indiskmadhemmeligheder on Instagram and hashtag #basesauce.
4 Liter Base sauce
Equipment
- en stor gryde
- skærebræt
Ingredients
- 1 kg Løg
- 1 stor Gulerød
- ½ stk. Rød peberfrugt
- ½ stk. Grøn peberfrugt
- 1 bundt Groft hakket frisk korriander
- 300 ml Solsikkeolie
- ½ Kop Vand
- 400 g hakkede tomat i dåse
- 1 stk. groft hakket chili fjern kerner
- 2 Spsk. Hvidløg og ingefær pasta
- 2 Spsk. Karry pulver
- 1 Spsk. Gurkemeje pulver
- 1 Spsk. Paprika
- 1 Spsk. Spidskommen pulver
- 1 Spsk. Korriander pulver
- 1 Spsk. Salt
- 1 tsk. Bukkehornkløver blade pulver kan undlades!
Instructions
- Skære alle ingredienserne i mellem store stykker/groft, det behøver ikke være så fint.
- Kom alle ingredienser i en gryde på lav varme og læg låg pågryden. Gryden skal gerne være fyldt godt op og låget skal på for at holde på varmen og mindske væsketab.
- Indholdet i gryden skal varmes langsomt op for at frigøre karameliserings processen i løgene. Det er en MEGET vigtig faktor i slutresultatet.
- Efter 45 minutter vil det begynde at simre, rør i gryden ogsæt låg på igen.
- Nu skal du bruge din lugtesans, det skal gerne dufte lidt eddikeagtigog løgene skal være bløde og falde af en gaffel, når man stikker dem.
- Tilsæt alle krydderierne i blandingen og rør det godt sammenog lad det simre med låg på i yderligere 30 minutter.
- Lad det køle ned og tilføj lige så meget vand som der ergrønsager (50/50). Konsistensen skal svare til en tynd suppe.
- Blend det med en stavblender. Det skal blendes meget fint,der må ikke være klumper i.
- Alternativ kan du inden du tilsætter vandet komme grøntsagerne i en foodprocessor og blender dem så godt du kan, derefter hælder du det i gryden igen og tilsætter vandet. (Det er den metode jeg selv bruger).
- Lad Base saucen simre på lav varme med låg på. DON’T RUSH.
- Det er færdigt når olien kommer til overfladen og former et lag. Det er ikke færdigt før man kan se det.
- Vi er næsten færdige, nu skal du tilføje vand til base saucen så den får en konsistens som mælk.