Pathia har oprindelse i Persia (Iran) og blev bragt til Indien mange hundred år siden.
Men i Stor Britannien var det ændret lidt for at kunne konkurrere med den kinesiske sursød sauce som vi alle kender.
Kendetegn på Pathia er en fantastiske blanding af mango chutney (sød) Tamarind (sur) og chilipulver for at give det lidt bid, uden at hver overdrivende stærk.
Nok den bedste ret jeg har lavet til dato. Prøv det!
Kylling pathia
sursød karry med mango chutney, tamarind og chili
Ingredients
- 2 Spsk. ghee eller olie
- 1 stk. fint hakket løg
- 1 Spsk hvidløg/ingefær pasta
- 2 Spsk. krydderiblanding (mixed power)
- 1 tsk. chilipulver
- 2 Spsk. sukker
- 100 ml tomatpuréblanding
- ½ tsp salt
- 300 ml base sauce
- 1 tsk. tamarind puree
- 50 ml spice fond
- 2 Spsk mango chutney
- 1 stk. lime eller citronsaft
- 1 tsk. tørret fenugreek
- 1 Spsk. groft hakket frisk korriander
- 500 g forkogte kylling
Instructions
- Forberede ingredienserne
- Opvarm olien i en wok/gryde og tilsæt fint hakkede løg, lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt hvidløg/ingefær pasta og sørg for at det ikke brænder på, men at rør konstant rundt i det i 1minute.
- Tilsæt krydderier og sukker, rør konstant rundt i gryden i 1 minute.
- Tilsæt tomatpuréblanding eller spicefond lidt ad gang og simre i 2 minutter.
- Tilsæt en suppeske base sauce og lad det simre i et par minutter, før du tilføjer mere Base sauce.
- Tilsæt mango chutney og tamarind puree. Rør i gryden.
- Lad det simre til det har en passende konsistens og kun rør kun i det, så det ikke brænder fast i bunden.
- Tilsæt citron eller limesaften og frisk korriander, rør i det en sidste gang.
- Tilsæt kyllingestykkerne.
- Done!