Chicken korma

1.7K
Korma er den sødeste

Er du ikke til de stærke, så findes der ikke en bedre karry end korma, Med sin indbydende farve og søde smage du vil elske det!

Korma er bare et navn.

Denne BIR-karry har ikke meget tilfældes med “Korma” som på Hindi betyder Braiseret. Men det smager godt og står ALTID på bordet herhjemme!

Korma er en meget sød karry og er præget af mandel, kokus og sukker. Den har en dejlig gul farver som ville få de fleste til at smag på det også børnene. 😉

Chicken korma

Korma er en mild karry med en smag af mandel og kokus. Dine børn vil elske det!
Servings 4 personer
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

  • 4 Spsk Solsikkeolie/eller Ghee
  • 1 Spsk Hvidløg og Ingefærs pasta
  • 1 Spsk Blandede kryderrier se opskrift.
  • 200 ml Base sauce
  • 5-6 kardemomme kapsler let knuste for at frigive smagen.
  • 3 Spsk Kokosmel Vigtig at man blender det så fint som muligt. Det skal ligne mandelmel.
  • 3 Spsk Sukker tilsæt efter smag
  • 5 Spsk Mandelmel
  • 50 ml Kokosmælk tilføj efter ønsket konsistens
  • 250 g Fond fra forkogt/stegt kyllingefilet se opskift.
  • 1 stk Kanel hele
  • 50 ml fløde

Instructions

  • Forbered ingredienserne for at gøre processen nemmere.
  • I en wok eller gryde varmes 2 spsk olie og tilsæt kanel og kardemomme kapsler (let knuste).
  • Inden det bliver alt for varmt skal man tilsætte hvidløgs/ingefærs pastaen i gryden og svitse de i 30 sekunder, mens du rør rundt.
  • Bagefter kommer man Kryderri blandingen i. Rør det godt rundt (det kan være en god ide at komme lidt vand i gryden, sådan at det hele ikke brander på).
  • Når krydderierne har fået lov at varme igennem og afgive en dejlig duft i køkkenet, skal der hældes alle de tør ingredienser i og røres rundt.
  • Tilsæt en suppeske Base sauce og lad den simre et stykke tid, inden der tilsættes en suppeske Base sauce til. Man skal giv retten tid til at simre og koge op før man tilføjer mere….
  • Tilsæt kokosmælk og lad det koge op igen.
  • Tilsæt kyllingfilet og lad det koge i saucen i 15 minutter (tjek altid om kødet er gennemstegte inden det serveres). Man kan selvfølgelig også brug fond fra forkogt /stegt kylling.
  • Når saucen har den konsistance man ønkser, sluk for komfuret og hæld lidt fløde i og en teske ghee eller smør i og rør godt rundt en sidste gang.
Author: Phil
Calories: 460kcal
Course: hovedret
Cuisine: indisk
Keyword: kokos, korma, kyllinge, mandel, sød

Did you make this recipe?

Please let me know how it turned out for you! Leave a comment below and tag @tinysalt on Instagram and hashtag it #tinysalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close