Det er en stor favorit på bordet, når jeg laver indisk for gæster. De er varm og dejligt sprøde. En blanding af løg, chili, kartoffel, koriander og blandede kryderrier.
Tricket her er at stege dem af to omgang. Første i 5 minutter, hvorefter man skal lad dem stå indtil man skal servere. Når tiden kommer til de skal på bord laver man et lille hul i midten af bhaji’en og steger dem indtil de er gyldene. På denne måde får du ikke en slatten bhaji men en lækker sprød snack.
Indisk onion bhaji
Bhaji er en krydret indisk snack, som består af friturestegte løg, der smager virkelig godt.
Equipment
- En stor skål
- frituregryde
- Kniv
Ingredients
- 10 stk. løg
- 1 tsk salt
- 1 tsk gurkemeje
- 1 Spsk Blandet krydderier
- ½ tsk chilli pulver
- 1 Spsk Hvidløgs/ingefærs pasta
- ½ rød chili
- ½ bundt frisk korriander
- 1 kop kikærtemel
- 200 ml solsikkeolie til friture
Instructions
- Skær løg i tynde skiver, hak chili og koriander.
- læg løgene i en skål og drys med salt og lad det hvile i 15 minutter
- tilsæt krydderierne, chili, korriander og hvidløgs / ingefærs pastaen til løgene.
- Bland indgredienserne forsigtigt sammen.
- Tilsæt kikærtemelet med en sigte, lige akkurart nok til at blandingen er lidt klæbrig og holder sammen.
- Lav en kugle i hånden med løgblandingen på størrelse med en frikadelle.
- opvarm olien i en gryde og steg dem, indtil de er gyldne. Tag dem ud og læg dem på en tallerken i 5 minutter, for at køle af.Lav et lille hul i midten af bhaji for at lade olien stege indvendigt og læg dem i den varme olie igen, indtil de er sprøde (dette kan også gøres lige før de skal serveres).
Notes
Pas på, når du bruger varm olie!
Did you make this recipe?
Please let me know how it turned out for you! Leave a comment below and tag on Instagram and hashtag it .