Min inspiration til den måde jeg laver Pilauris på stammer fra Latiff, jeg har selv forsøgt mange gange uden det blev rigtig godt, indtil jeg stødte på hans metode. På hans youtube kanal Latif’s inspired, viser han hvordan man laver de bedste ris. .
Ghee er simpelthen et must her, hvis man skal lave den helt rigtig Pilauris. Jeg plejer at brug det i starten til at svitse løgne og risene i, men man kan også tilsætte en lille smule til sidste, hvis man ikke vil brug for meget ghee.
Pilauris
Med dens behaglig krydret duft, er pilauris et must til de Indisk hovedretter
Instructions
- Begynd med at skylle risen grundigt mindste 3 gang, for at fjern stivelse.
- Lad det står i kogtevand i 30 minutter, mens du fin hakkerløg. Herefter du hælder vandet ud fra.
- Svits ris og løg i olien eller ghee
- Tilsæt krydderi og rør i det et par minutter.
- Tilsæt kogende vand til gryden så det dækker lige 2 cm over risene.
- Lad det simre mens vandet koges ned til det er forsvundet.
- Fjern det fra komfuret og dæk det til med folie og sæt låg på for at holde på varme i gryden, på den måde dampes risen færdig.
- Rør forsigtig rundt i risene med en gaffel for at løsne risene fra hinanden og hæld det op i en skål til servering.