Denne karryret er min nye favorit. Den har er god smag af kokos, mango og lime. Der er også skruet lidt op for chilien, uden at være for stærk (det kan du heldigvis selv styre).
Den er farverig og stammer fra Sri Lanka. Velbekommen!
Chicken Ceylon
Smagen af Sri Lanka
Equipment
- Wok
Ingredients
- 4 Spsk. Solsikkeolie
- 2 Spsk. Blandede kryderrier
- 2 Spsk. Hvidløg/ingefær pasta
- 5-6 stks. kardemomme kapsler
- 2 stks. grøn chili
- 1 tsk. chili pulver
- 1 stk. Kanel hele
- ½ tsk, sort peber
- 100 ml tomatpuré blanding
- 1 stk. lime eller citronsaft
- 2 Spsk. fint kokosmel
- 50 ml spice fond
- 2 Spsk mango chutney
- 2 Spsk cashewnødde pasta cashewnødde blandet med lidt vand
- 1 tsk. fenugreek tørret bukkehornkløver blade
- 1 tsk. garam masala
- 3 Spsk. fin hakkede korriander
- 50 ml kokosmælk brug det som har en fast konsistens i toppen af dasen.
Instructions
- Forbered ingredienserne
- Opvarm olien i en wok og tilsæt kanel og kardemomme rør rundt i 30 sekunder.
- Tilsæt hvidløg/ingefær pasta og sørg for at det ikke brænder på, rør rundt i det konstant i 30 sekunder.
- Tlisæt kokosmel og korriander, gem lidt til pynt. rør det godt sammen.
- Tilsæt krydderiblanding, chilipulver, sort peber, tandoori masala og tomatpuréblanding
- Lad alle krydderier simre et par minutter.
- Tilsæt en suppeske Base sauce og lad det koge koge op ca. 5 min., før du tilføjer yderligere Base sauce.
- Husk at rør rundt i retten cirka hvert 2 minutter, også det som sidder på kanten af wokken.
- Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 5-10 minutter.
- Tilsæt cashewnødde pasta og mango chutney
- Fisk kardemomme kapsler og kanel (stænger) op.
- Tilsæt lime/citronsaft
- Tilsæt fenugreek (Tørret bukkehornkløver blade) og garam masala og rør.
- Pynt med korriander