Et anderledes og mellem stærk karry baseret på pickle for at pifte smagsoplevelse.
Achari betyder “syltet” på Hindi. Denne karry har en dejlig konsistens og det skyldes primært at man bruger kartofler. I traditionel indisk madlavning bruger man grøntsager. Kartofler har en god evne til at suge smagen fra krydderierne til sig og giver retten mere smag..
Jeg har brugt lidt andre ingredienser end jeg ellers plejer i denne karry, en af dem er ”Pataks syltet mango” som giver noget ekstra smag og stærkhed i retten. Du kan finde det her.
https://pandasia.dk/vare/pataks-mango-pickle-medium-hot-283-g/
I kan brug den slags Pickle “sylte” i synes bedst om. Næste gang vil jeg prøve syltet lime. 😊
For en mere autentisk version kan jeg anbefale at man bruger lammekød altså ”Achari gosht”.
Achari
Ingredients
- 4 Spsk. ghee eller olie
- 1-2 stks løg
- 1 Spsk. hvidløg/ingefær pasta
- 1 tsk spidskommen frø
- 1 tsk mustard frø
- 1 tsk. tørret bukkehornkløver blade (fenugreek)
- ½ tsk chilipulver
- 1 Spsk krydderiblanding (mixed power)
- 1 Spsk frisk korriander
- 50 ml tomatpuréblanding
- 2-3 stks grøn chili efter smag
- 2-3 stks frisk tomater skåret i 2 eller 4 del.
- 50 g kogte kartoffler optional
- 300 ml Base sauce
- 400 g kyllingfilet eller lammekød
- 50 ml yogurt eller fløde optional
- 1-2 Spsk. mango pickle andre kan også bruges 🙂
Instructions
- Forberede ingredienserne
- Opvarm olien i en wok/gryde og tilsæt fint hakkede løg, lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt mustard frø og spidskommen rør i et minute.
- Tilsæt hvidløg/ingefær paste. Rør i 30 sekunder.
- Tilsæt tør krydderierne og lidt base sauce hvis det brænder på bund. Lad det simre i et minute.
- Tilsæt tomatpuréblanding
- Tilsæt kødet.
- Tilsæt lidt base en gang. (Jeg bruger en suppe ske og lad det reducere lidt før jeg tilføjer mere)
- Tilsæt kogte kartoffler, chilli og pickle
- Tilsæt det sidste base sauce og yogurt.
- Lad det simre til kødet er gennemstegte i saucen.