Kylling Achari

1.4K
Kartoffel og pickle

Et anderledes og mellem stærk karry baseret på pickle for at pifte smagsoplevelse.

Achari betyder “syltet” på Hindi. Denne karry har en dejlig konsistens og det skyldes primært at man bruger kartofler. I traditionel indisk madlavning bruger man grøntsager. Kartofler har en god evne til at suge smagen fra krydderierne til sig og giver retten mere smag..

Jeg har brugt lidt andre ingredienser end jeg ellers plejer i denne karry, en af dem er ”Pataks syltet mango” som giver noget ekstra smag og stærkhed i retten. Du kan finde det her.

https://pandasia.dk/vare/pataks-mango-pickle-medium-hot-283-g/

I kan brug den slags Pickle “sylte” i synes bedst om. Næste gang vil jeg prøve syltet lime. 😊

For en mere autentisk version kan jeg anbefale at man bruger lammekød altså ”Achari gosht”.

Achari

Pickle og kartoffler tilsættes og giver retten et helt andet dimension
Course hovedret
Cuisine indisk
Keyword basesauce, hovedret, pickle
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 4 personer

Ingredients

Instructions

  • Forberede ingredienserne
  • Opvarm olien i en wok/gryde og tilsæt fint hakkede løg, lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt mustard frø og spidskommen rør i et minute.
  • Tilsæt hvidløg/ingefær paste. Rør i 30 sekunder.
  • Tilsæt tør krydderierne og lidt base sauce hvis det brænder på bund. Lad det simre i et minute.
  • Tilsæt tomatpuréblanding
  • Tilsæt kødet.
  • Tilsæt lidt base en gang. (Jeg bruger en suppe ske og lad det reducere lidt før jeg tilføjer mere)
  • Tilsæt kogte kartoffler, chilli og pickle
  • Tilsæt det sidste base sauce og yogurt.
  • Lad det simre til kødet er gennemstegte i saucen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close