Tikka Masala

1.1K
Mild og cremet

Med sin karakteristiske smag af tomat blandet med tandoori masala bliver, Tikka masala et hit på spisebordet.

Hvor skal jeg start med sådan en ret som Tikka masala!
Tikka masala er den Britiske nationalret, så stor er deres kærlighed til karry
.

Dette er forståeligt, fordi tikka masala er en mild karry, som de fleste ville sætte pris på. Det har en dybde af smag med tomatpuré, mandler og kokosnød. Kyllingen marineres i en særlig blanding af krydderier og efterlades i køleskabet natten over, før det grilles.

Tikka Masala

Dejligt at se på og endnu bedre at smage. Tikka Masala er en blanding af god råvare og mange krydderier.
Servings 4 personer
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
marinerings tid for kød 1 day
Total Time 1 day 1 hour

Equipment

  • knive
  • Wok eller gryde
  • skål

Ingredients

  • 1 citron
  • Spsk ingefær/hvidløgs pasta
  • 2 Spsk Blandede kryderier
  • 1 Spsk sød paprika
  • 2 Spsk Tandoori masala pulver eller pastas
  • 1 Spsk tørret bukkehornkløver blade (fenugreek)
  • 2 dl tomatpuree
  • 2 Spsk olie/ghee
  • 2 Spsk mandelmel
  • 2 Spsk kokosmel
  • 1 Spsk sukker
  • 500 ml base sauce
  • 50 ml fløde
  • 50 ml spice stock
  • rød pastafarve
  • koriander til pynt
  • 1 Rød chili hvis man kan lide det lidt stærker.

Instructions

  • Forbered ingredienserne for at gøre processen lidt nemmere.
  • I en wok eller en gryde varmes 2 spsk oile op og tilsæt ingefær/hvidløgs pastaen, søger for at rør rundt i det i 30 sekunder. Hertil tilsættes sukker, mandelmel, kokusmel og tomatpureen. Bland sammen.
  • Tilsæt alle krydderierne (og lidt vand, hvis det er for tørt).Lad krydderierne stege i et par minutter. Tilsæt en suppeske Base sauce og lad det koge op.
  • Tilsæt kokusmælken og rød pastafarve og rør.
  • Tilsæt lidt boullion fra den forkogt kylling (hvis man har det). Lad det koge op igen og tilføj lidt Base sauce ad gangen og lad det simre .
  • Tilsæt Tandoori masala marinade fra chicken tikka opskriften.
  • Tilsæt chicken tikka (kyllinge) til retten og lad det simre til det har den konsistens man kan lide.
    Tikka masala
  • Pres tilsidst lidt citronsaft i wokken, samt Tørret bukkehornkløver blade (fenugreek), lidt fløde og lidt salt. Rør en sidste gang. Pynt med chili og koriander
Author: Phil
Course: hovedret
Cuisine: BIR, indisk
Keyword: BIR, indisk, karry, kyllinge, masala, tikka

Har du lavet denne opskift?

Lad mig høre fra dig hvordan det gik og efterlad en kommentar. Hashtag #indiskmadhemmeligheder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close