Samosa med grøntfyld

2K
Lækkert og sprøde Samosa

Som forret eller snack, man kan ikke sige nej til samosa.

Ja man kender dem godt fra de fleste steder man kan spise Indisk og det er der god grund til. Med sin lækker og sprøde yderdej og sin smagfulde grønsags fyld. Sørg for at have din favorit chutney ved hånden. Enjoy!

Man kan også godt erstatte kartofler med hakket oksekød, hvis man skulle have lyst til det.

Samosa med grøntsager

Lækre sprøde samosa med grøntsager
Servings 15 stks.
Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes

Ingredients

Dej

  • 500 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 60 ml ghee
  • 60 ml vand

grøntsag fyld

  • 1 stks. fint hakket løg
  • 1 Spsk. Hvidløg/ingefær pasta
  • 350 g forkogt kartofler i tern
  • 125 g kogt ærter
  • 1 stks. forkogt gulerød i tern
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 Spsk krydderiblanding (mixed power)
  • 2 Spsk frisk korriander
  • 1 stks. fint hakket frisk chili
  • ½ tsk. sort peber
  • 1 tsk. salt
  • 100 ml base sauce Kan godt undlades! Men det giver lidt mere smage selvfølgelig.
  • 500 ml solsikkeolie, til stegning

Instructions

  • Bland melet sammen med saltet i en skål, så salten er fordelt.
  • Hæld ghee i skålen og bland først med en ske, hvorefter man bruger hænderne. Man kan også brug en rørmaskine 😉
  • Tilsæt lidt vand af gang indtil du har et blod og elastisk dej.
  • Transportere dejen til en melet overflade og ælt dejen.
  • Læg den i en skål, og dæk med et fugtigt viskestykke.
  • Tilsæt løg, hvidløg/ingefær, chili i en gryde og svitse et par minutter.
  • TIlsæt spidskommen og krydderiblanding. og steg uder omrøring i et minut. Evt. tilsæt lidt vand/base sauce, hvis krydderierne sætter sig fast til gryden.
  • Tilsæt kartofler, ærter, gulrødder og frisk koriander. Steg igen i 2 minutter under omrøring. Tilsæt base sauce eller lidt vand efter behov.
  • Smag til med salt og peber og lad flydet afkøle.
  • Del dejen i lige stor stykker og form til kugler. Lad dem hvile under en fugtig kugle i 15 minutter.
  • Rul hver kugle ud til en tynd cirkel og skærer den midtover.
  • Det skal ligne en kegle.Tag fat i hvert kant af halv cirkelen og samle i midten.
    Brug lidt vand som klister.
  • Fyld "keglen" med grøntsages fyldet og lukke den sidste kant tæt med lidt vand som klister igen.
  • Opvarme olie i en gyrde til ca. 180 grader og steg samosaerne i 5-6 minutter til gyldne.
Course: Side Dish
Cuisine: indisk
Keyword: grøntsager, kartofler, samosa, ærter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close