Naanbrød

2.2K
Dejligt luftigt Naanbrød

Nem basis opskrift på Naanbrød

Naanbrød er noget som alle jeg kender kan lide og hvis du spørger mig hører det til når man spiser indisk.

Du har ikke brug for en tandoori-ovn for at producere restaurantkvalitet naan, og du har heller ikke brug for mange ingredienser.

Når mit naanbrød er færdigt, pensler jeg det med lidt hvidløgsmør eller Akacie honning. Lækkert!

Naan brød

Du behøver ikke en tandoori-ovn for at lave disse dejlige naan-brød. Bløde på indersiden og sprøde på ydersiden, de er den perfekte partner til enhver karryret.
Servings 8 people
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Hviletid 2 hours
Total Time 2 hours 40 minutes

Equipment

  • røremaskine
  • stegpande
  • kagerulle
  • skærebræt
  • Skarp kniv
  • Konditorbørste

Ingredients

  • 1 æg
  • 60 g sukker
  • 1 kg selv høvende mel Kan laves ved at tilsætte bagepulver til mel. ( 1 tsk. bagepulver pr. 100g mel)
  • tsk salt
  • 8 g bagepulver
  • 190 ml mælk
  • 330 ml vand
  • 1 Spsk smeltet smør varmes i mikrobølgeovnen.

Instructions

  • I en skål piskes æg, mælk, sukker, bagepulver og salt sammen, lad det stå i 30 minutter.
  • Hæld vandet i skålen og pisk igen.
  • Sigt melet i en stor skål og hæld væsken i.
  • Bland det godt sammen med en rørmaskine eller god gammeldags håndkraft.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem med så meget mel, at dejen stadig er blød og smidig.
  • Dæk til med folie og led det hvile et lun sted i mindst 2 timer.
  • Have en lille smule mel klar og tag et stykke dej på størrelsen med ​​en tennisbold og brug en kagerulle til at rulle dejen på en melet overflade i den ønskede form.
  • Bevæge (ryst) den flade naanbrøds dej mellem dine hænder for at fjerne det overskydende mel.
  • Fugt naanbrødet på den ene side og læg den våde side ned på den varm stegpande.
  • Hold øje med bunden af ​​brødet, så det ikke brænder på.
  • Fjern stegepanden efter 3-5 minutter og sæt den under grillen i ovnen for at bage toppen af ​​naanbrødet, indtil det er gyldenbrunt.
  • Læg det på en tallerken og pensel med ghee eller smør.
  • Fortsæt på samme måde med de resterende naanbrød
  • Dejen kan fryses ned.
Author: Phil
Calories: 300kcal
Course: Side Dish
Cuisine: indisk
Keyword: indisk, naan brød

Did you make this recipe?

Please let me know how it turned out for you! Leave a comment below and tag @phil on Instagram and hashtag it #indiskmadhemmeligheder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close